Skip to: Site menu | Main content

Mer än 25 års erfarenhet!

En av Sveriges mest anlitade artister i sin genre, med mer än 4000 föreställningar bakom sig, erbjuder ett gott skratt, en rolig halvtimme och professionell service.

På denna website får du information om de föreställningar, upplevelser och tjänster som Gay Ljungberg erbjuder.

Han har gästsspelat i alla Sveriges län samt i Kina, Japan, Korea, Danmark, Norge, Holland, Belgien, England, Irland och Wales.

Föreställningarna kan bokas direkt eller genom de flesta artistförmedlingar och eventbolag.

Science Circus

Science Circus

Bakom den engelska rubriken döljer sig en korsbefruktning mellan en cirkusföreställning och en fysiklektion! Detta är verkligen tvärvetenskap där scenkonst och naturvetenskap möts! Istället för att närma oss naturvetenskapen ur en kognitiv infallsvinkel, utforskar vi den med hjälp av fantasin. Syftet med föreställningen är att stimulera barnens (och kanske framförallt flickornas) intresse för naturvetenskap. Vi försöker visa att fysik är roligt och inte särskilt svårt! Vi vill även visa på ett undersökande arbetssätt, där många gånger frågorna och nyfikenheten på vår omvärld är viktigare än svaren!

Vi har spelat föreställningen för (nästan) alla lågstadiebarn i Kristianstad och för skolor i Åstorp, Kvidinge, Eslöv, Perstorp, Ängelholm, Lund, Helsingborg, Kävlinge, Landskrona, Göteborg och Halmstad sedan 1995. Under åren 1995-2004 spelades föreställningen varje dag på aktivitetsparken Himelriket, utanför Varberg, under skolresesäsongen. Utbildningsradion gjorde ett TV-reportage från en av våra föreställningar, som visades i SVT2 den 4 april 1999.

Föreställningen finns i två upplagor:

Föreställningen spelas i skolans gymnastiksal, som vi med hjälp av cirkusdekor, manege, cirkusbänkar, ljud, ljus och rekvisita förvandlar till en cirkus!
Bygg- och rivtid: 2 tim.
100 barn kan se varje föreställning och vi kan spela en ny föreställning varje 60 minuter.
Medverkande: Gay Ljungberg + 1 tekniker

Läs våra lärartips! Klicka här!