Skip to: Site menu | Main content

Mer än 25 års erfarenhet!

En av Sveriges mest anlitade artister i sin genre, med mer än 4000 föreställningar bakom sig, erbjuder ett gott skratt, en rolig halvtimme och professionell service.

På denna website får du information om de föreställningar, upplevelser och tjänster som Gay Ljungberg erbjuder.

Han har gästsspelat i alla Sveriges län samt i Kina, Japan, Korea, Danmark, Norge, Holland, Belgien, England, Irland och Wales.

Föreställningarna kan bokas direkt eller genom de flesta artistförmedlingar och eventbolag.

Kaninjakten med Clownerna Manne & Gajetti

Clownen Gajetti & Clownen Manne

Manne af Klintberg och Gay Ljungberg har skapat fem gemensamma föreställningar, som de spelat ca 600 gånger för mer än 150 000 skrattande barn och vuxna. 1999-2001 turnerade de med Riksteatern och var en av de mest bokade föreställningarna.

Kaninjakten

Kaninjakten är skapad för att spelas i ett teaterrum, man kan ta obegränsat med publik, så länge alla sitter på en stol och ser bra. Intimiteten finns där ändå, inte minst genom att föreställningen har steglös början och slut. De båda clownerna möter publiken och interagerar med dem redan ute i foajen, fortsätter i salongen för att landa på scenen där den egentliga föreställningen äger rum för att avsluta föreställningen, som varar i ca 50 minuter , ute i foajén igen.

En försvunnen kanin- och kanonkung är en viktig ingrediens i själva föreställningen, som innehåller gruppens personliga tolkningar av klassiska clownnummer. De har kontakt med en lång folklig, muntlig, icke-litterär teatertradition som börjat med folkliga gycklare, utvecklats via Commedia de l'Arte och 200 år av cirkus. Det nya som Gay Ljungberg och Manne af Klintberg skapat med dessa rötter är en clownföreställning för ett teaterrum.

När publiken går hem bär den med sig en stark upplevelse som inte bara liknar den, som vi vuxna har, när vi sett en engagerande teaterföreställning, utan även har likheter med känslan efter en spännande fotbollsmatch eller en häftig rockkonsert.

"Kaninjakten" är en familjeföreställning, men funkar även bra för barn 4 -11 år och varar i ca 60 minuter utan paus.
Gruppen har med sig en romantisk dekor samt ljud- och (vid behov en mindre nöd-ljusanläggning).
Föreställningen kan spelas för obegränsad publik, så länge alla kan se bra, men spelas endast i lokaler (typ teater/Folkets Hus/aula) där publiken sitter på stolar!
Minimiscen: 7x5 m.
Anländer senast 2,5 timmar innan. Scenen ledig 2 timmar efter föreställning.
Bärhjälp behövs ej, det räcker om någon låser upp och visar runt.
Genom att klicka på länkarna nedan kan arrangörer ladda hem PDF-dokument(Acrobat Reader krävs):
Klicka inte på länken, utan högerklicka på den och välj "Spara mål som" och ladda ner filen till t ex Skrivbordet. Sedan öppnar du den på Skrivbordet genom att dubbelklicka på den.

Här kan du hämta Acrobat Reader gratis: Acrobat