Skip to: Site menu | Main content

Mer än 25 års erfarenhet!

En av Sveriges mest anlitade artister i sin genre, med mer än 4000 föreställningar bakom sig, erbjuder ett gott skratt, en rolig halvtimme och professionell service.

På denna website får du information om de föreställningar, upplevelser och tjänster som Gay Ljungberg erbjuder.

Han har gästsspelat i alla Sveriges län samt i Danmark, Norge, Holland, Belgien, England, Irland och Wales.

Föreställningarna kan bokas direkt eller genom de flesta artistförmedlingar och eventbolag.

Sagoteater

kung

Under åren 1995-2004 spelade Gay Ljungberg varje år en sagofars på aktivitetsparken Himleriket utanför Varberg. Det är klassiska sagor som omarbetats till fartfylld fars.

Sagan om Bockarna Bruse

Detta är min egen favoritföreställning. Jag spelar först en vaktmästare och sedan en virrig trollkarl som förvandlas till ett stort och dumt troll, som inte kan någonting och inte vet någonting. Men med barnens hjälp slutar till sist sagan som den skall....
20 min
Spelyta 4x4 m (ljus & ljud medtages).

Sagan om Dummerjöns eller prinsessan som inte kunde skratta

dummerjöns
Jag spelar här en klassisk saga och gör inte mindre än 7 roller själv! Jag spelar vaktmästaren, häxan, kungen, sagoberättaren HC Grimsen, den skånske gycklaren, den orientaliske trollkarlen samt Dummerjöns. Gästartister från publiken spelar kronprinsessa, 2 barn, en klockare och en präst! Förutom att jag gör nästan alla rollerna så har jag dessutom skrivit manus (efter ett par folksagor) och försökt att regissera mig själv. Jag har hämtat inspiration i Englands Pantomimes, clownkonst och folklustspel och skapat en föreställning som kännetecknas av ett högt tempo, massor av skratt, hög aktivitet i publiken och i botten en allmänmänsklig historia om att lösningen på samhällets problem inte kan köpas för pengar (eller lösas av marknaden) men att vi kanske har en liten chans om vi hjälper varandra.

Föreställningen varar i ca 30 minuter och är särskilt lämplig för familjepublik (med barn i åldrarna 4-9 år), eftersom här finns mycket som roar även de vuxna.
Spelyta 4x4 m (ljus & ljud medtages).

Föreställningen spelas inte längre.

guldgås